skip to Main Content
Menu

Uit je werk direct door naar een trouwreceptie?

Uit Je Werk Direct Door Naar Een Trouwreceptie?

Vorig jaar juni trouwde mijn nichtje, een jong stel van rond de 30. Op hun uitnodiging stond de dresscode: casual chic.
Hun gasten droegen allerlei kledingstijlen, van chic tot hippie-achtig. De jurken waren kort, lang, glitter, kleurrijk of ingetogen. Sommige mannen waren strak in het pak, anderen casual gekleed. Het was een geweldig feest aan het strand en wat hebben we heerlijk veel gedanst.
Wat ik als professional nou zo leuk vind is, dat als je de ‘formele’ dresscode een beetje loslaat er ruimte komt voor creativiteit en authenticiteit. En dit maakt mij weer blij.

Over 2 weken trouwen vrienden van ons.  Erg veel zin in deze dag, omdat het zo speciaal is en blijft om 2 mensen zo te zien glimmen op hún dag. Op hun kaart staat als dresscode: trek aan waar jij je prettig in voelt. Mooi uitgangspunt en stiekem ben ik wel nieuwsgierig wat de bruid en bruidegom én hun gasten aandoen -nopressure 😉 Het weer speelt natuurlijk ook een rol op zo’n dag, zeker als het buiten is.

Ga je rechtstreeks vanuit je werk naar een trouwreceptie, dan heb ik nog wat tips.
Trek die dag een basiskleur jurk, broek/rok met blouse aan evt. met een colbert of mooi vestje. Neem accessoires mee bijv. een mooie sjaal die je als omslagdoek kunt dragen, armband(en), oorbellen, ketting of riem. Kies iets met glitters en/of voor kleur.
Hou je niet zo van accessoires, vervang dan bijv. je schoenen door een andere kleur schoenen of voeg een tasje toe.
Kijk ook even in de spiegel of je make-up nog goed zit na een dag werken. Draag je weinig/geen make-up, doe dan speciaal voor dit moment wat mascara of lipstick op. Dit geeft een feestelijk tintje aan deze feestelijke gelegenheid. Het staat nét iets verzorgder.
Mannen kunnen een stropdas, sjaal en/of colbert toevoegen, neem evt. een schoon overhemd mee. Zijn de schoenen netjes genoeg en gepoetst?

En zo tover je je werkkleding snel & simpel om naar een feestelijke outfit!

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Neem contact op Back To Top