skip to Main Content

Zakelijk kleuradvies

In een uitgebreid kleuradvies kijken we samen naar de kledingkleuren die je naar je werk draagt. Je beroep speelt daarin natuurlijk een rol maar ‘jezelf blijven’ vind ik belangrijker. Maak je presentatie kloppend door de juiste kleuren aan je uiterlijk toe te voegen. Je leert ook hoe je kleuren het beste kunt combineren om je uitstraling positief te versterken.

De analyse van je uiterlijke kenmerken is hetzelfde als in een persoonlijk advies. Dat gebeurt op basis van je ogen-, haar- en huidskleur.

Zakelijk stijladvies

Na ongeveer 2,5 uur weet je wat het beste bij jouw figuur, karakter & persoonlijke voorkeur past en waar het accent van je sterkste punten moet komen te liggen.

Het Stijlwerkboek staat vol met aantekeningen en tips over welke kledingcombinaties, stoffen, schoenen, accessoires etc. het beste bij jou passen voor je optimale, zakelijke presentatie.

De adviezen, ook hier weer voor zowel vrouwen als mannen, vormen een mooie aanvulling op bijvoorbeeld een training verbale communicatie, in een coachingtraject, sollicitatie-, stage- of promotieronde, outplacement etc.

Want als de buitenkant niet klopt met wie je bent, komt je boodschap niet goed over. En dat is jammer en onnodig. Madelinde helpt je graag met wat vaak slechts een kwestie van bewustwording en de puntjes op de “i” zetten is.

Tips & trucs

Ik wil mijn klanten graag bewust maken van hun zakelijke uitstraling. Daar staat namelijk niet iedereen bij stil. Want als ik aan iemand uitleg wat voor werk ik doe, reageren veel mensen met ‘goh, nooit zo over nagedacht’.

En ik kan het niet genoeg benadrukken: trek niet zomaar iets aan maar denk na wat voor afspraken de komende dag op je af komen en pas daar je kleding op aan. Neem anders voor de zekerheid extra kleding mee. Het klinkt misschien gek, maar kleren maken nou eenmaal de man, of vrouw natuurlijk.

Zelf houd ik er in mijn vrije tijd ook rekening mee, want ik kan mijn toekomstige klant of opdrachtgever ook overal tegenkomen.

Zakelijke workshops

Voor de werknemer:
Kijk jij bewust in de spiegel voordat je de deur uitgaat? Stel jij jezelf de vraag: hoe kom ik over in deze outfit? Heb je geen idee wat je uitstraalt of vind je het moeilijk om de juiste (kleuren of stijl) kleding te kiezen? In mijn Workshops komen deze onderwerpen uitgebreid aan de orde.

Hoe laat je de juiste eerste indruk achter? Weet je dat die indruk al in een paar seconden is gemaakt. Vaak nog voordat je iets hebt gezegd, heeft je gesprekspartner zich al een mening over jou gevormd. Puur op je uitstraling en dus over je uiterlijk. Het gaat niet over knap of lelijk maar of het plaatje ‘klopt’ met wat je uitstraalt en wat je zegt.

Voor de werkgever:
Realiseert u zich dat uw medewerk(st)ers het visitekaartje van het bedrijf zijn?
Waarom ‘scoort’ de één aan de lopende band opdrachten of nieuw werk en loopt een ander die constant mis?

Dat kán aan de uiterlijke presentatie liggen en dan is een Workshop wellicht een oplossing. Vaak is het resultaat al met enkele tips snel merkbaar.
Madelinde begeleidt mensen om te komen tot een win-win. Iedere vertegenwoordiger van een bedrijf verdient het om serieus genomen te worden.

De Workshops lenen zich voor mensen in diverse functies. Voor afgestudeerden, (young) professionals, traineeships, in het kader van teambuilding, als onderdeel van een (bedrijfs)training of beroepsopleiding. Er zijn heel veel invullingen mogelijk. Die ik graag met u doorneem.

Opzet
In de Workshops maakt een groep deelne(e)m(st)ers kennis met enkele aspecten uit de uitgebreide adviezen Kleur of Stijl of een combinatie hiervan.

Hoe wil je zakelijk overkomen op anderen? Klopt wat je draagt met wie je bent? Weet je dat jij het visitekaartje van jezelf bent én het bedrijf waarvoor je werkt.
Wat trek je aan als je gaat solliciteren of een afspraak met een klant hebt? Hoe stel je de juiste outfit samen?

Als je presentatie klopt, ben je authentiek en maak je die passende 1e indruk.

Madelinde geeft in haar Workshops veel praktische tips en helpt antwoord op vragen van de groep te vinden, alles op klantwens. Maar als er mensen zijn die meer willen weten, kunnen we dat altijd aanvullen met een individuele afspraak. Dan valt er nóg meer uit het advies te halen. Iets dat zeker doorwerkt in de uitstraling van het bedrijf.

Reacties

‘Bij Colours & Styling by M heb ik zowel een kleur- als een make-up advies laten doen. Madelinde is zeer professioneel en heeft veel kennis van zaken. Voor mijn werk moet ik er representatief uit zien en dan is het fijn als iemand even met je meedenkt om het beste uit jezelf te halen. Bedankt Madelinde voor het kundig advies en de gezellige middag’

Monique – manager bij Capgemini

‘Madelinde heeft mijn ogen geopend door mij te laten zien dat ik letterlijk kleur mag bekennen. Waar ik voorheen vooral voor ogenschijnlijk “veilige” kleuren koos, zoals zwart en pastel, weet ik nu dat ik daarmee niet op mijn best ben. Door tegenwoordig te kiezen voor de tinten die het beste bij mij passen, heb ik al vele complimenten ontvangen. Het ultieme bewijs dat het dus echt uitmaakt welke kleding, maar vooral welke kleuren je draagt.
Ik vond het erg prettig om te werken met Madelinde, omdat zij de vinger op de zere plek wist te leggen op een prettige wijze waarbij ik mij erg op mijn gemak voelde’

Bianca van Tilburg – advocaat

In het kader van teambuilding mochten wij –collega’s van diverse secretariaten- van onze werkgever een workshop volgen. Wij kozen voor jouw Workshop Kleur & Stijl en jij kwam bij ons op kantoor om deze te geven. Het was een leuke, gezellige en leerzame workshop.
Het gedeelte over welke kleur past bij jou was erg leuk, vooral ook om mee te kijken bij de collega’s, ikzelf had dus eigenlijk altijd de “verkeerde” kleuren aan. Te hard, pasteltinten staan me veel beter!
Het vervolg: welke stijl past bij jou, vond ik zelf nog leuker. Ik ben niet gewend om op die manier naar mijzelf te kijken. Jij gaf tips om de positieve punten van jezelf te benadrukken terwijl als je zelf in de spiegel kijkt altijd wordt afgeleid door de minder mooie punten van jezelf. Dit vond ik superleuk. Als laatste gaf je ook nog een A-4tje mee met enkele aanvullende tips, ook heel fijn.
Je werkte rustig, legde alles goed uit en was respectvol. Want het is toch best spannend als je in het middelpunt van de belangstelling staat, iedereen kijkt naar je, ook al zijn het je collega’s. Ik heb het als een zeer informatieve en leuke middag ervaren. Bijkomend voordeel vond ik ook dat het een soort teambuilding-element in zich had, je leerde je collega’s toch net even weer op een andere manier kennen.

Daniëlle Meerwijk – directiesecretaresse NWO

‘Wat ik zo bijzonder vind is dat Madelinde iemand echt ‘leest’, ze kijkt naar het hele plaatje dus niet alleen naar figuur en uiterlijk, maar ook naar uitstraling. Zo heeft zij al een paar keer hele verrassende en vooral mooie stylingadviezen gegeven die iemand als persoon echt helemaal kunnen ophalen. De laatste keer leerde ze mij een paar items uit mijn kledingkast te combineren waar ik zelf nooit aan had gedacht, maar de combinatie was vele malen leuker dan de stukken los. Heel blij mee, en nu een setje wat ik geregeld draag en waar ik veel complimenten over krijg’.

Marieke Liesting – marketing manager

‘Ik heb erg prettig samengewerkt met Madelinde. Samen hebben we aan een project gewerkt waarin we pitchfilmpjes maakten van mensen met een taalachterstand die op zoek waren naar werk. Ze heeft duidelijk verstand van kleur en stijl en stelt echt de persoon centraal. Ze geeft op een leuke, ongedwongen manier tips en gaat samen met je op zoek naar de juiste uitstraling die past bij je persoonlijkheid. Haar kleur- en stijladvies leverden zichtbaar mooiere resultaten op, zowel in kleur als in een zelfverzekerde uitstraling. Mooi om de resultaten daarvan te zien!’

Jan-Jaap Bakker – Studio Springbok

‘Positief verrast was ik toen ik samen met Madelinde door mijn kledingkast ging. Vooraf dacht ik: ze vindt het vast helemaal niks en alles moet weg… maar niets was minder waar. Madelinde maakte verrassende combinaties met mijn bestaande kleding en gaf aan: je hoeft echt niet elke week te shoppen. Zorg gewoon dat je goede combinaties kunt maken! Tegenwoordig durf ik te kiezen voor de juiste kleuren en koop ik geen stukken meer die mij niet op mijn best laten uitkomen’

Bianca van Tilburg – advocaat

‘Ik hielp Madelinde bij enkele Workshops, gericht op de zakelijke presentatie. Het viel me op dat ze heel knap de mensen op bepaalde zaken wees zonder ze iets op te dringen. Zo bleven ze zich – ondanks de weliswaar opbouwende kritiek – comfortabel voelen’

Charlotte Nuboer – Studente geneeskunde

Back To Top
Neem contact op